Arhiv - Junij 2017

Prostovoljci v Domu starejših Ajdovščina

V Domu starejših občanov Ajdovščina so prostovoljci in njih delo stalnica že skoraj 20 let. Prostovoljci – voditelji socialnih skupin so se poleg lastnega interesa za delo s stanovalci izobrazili v okviru aktivnosti Zveze za socialno gerontologijo Slovenije. Delo prostovoljcev v Domu je tedensko srečevanje stanovalcev z voditelji v Domu. Na srečanjih se pogovarjamo o delu in življenju članov skupin, o bivanju v Domu, načrtih tako osebne narave, pa tudi o načrtih prostovoljnih dejanj.

Pozdrav poletju pred našim domom

Na prvi poletni dan smo k nam povabili otroke iz vrtca Ribnik. Skupaj z mladimi spretnimi rokami smo vihteli kuhalnice in tako dvigali dopoldansko temperaturo. Pravzaprav nismo kuhali po naših novih oddelčnih čajnih kuhinjah sveže marelične marmelade ampak smo skupaj zapeli, zaigrali in zaplesali ob zvokih, ki jih je izvabljal naš Žoga bend na svoje terapevtske žoge. Tako smo skupaj s prijatelji iz sosednjega Vrtca Ribnik preživeli toplo dopoldne, ki smo ga ob koncu druženja ohladili s sladoledom.

Dogodki v mesecu juniju

2.6.2017 ob 10.00 uri v večnamenskem prostoru- peka štravb gospodinj iz Vrhpolj

7.6.2017 ob 15.00 uri otvoritev dograjenih in obnovljenih prostorov Doma s Primorskimi fanti

14.6.2017 ob 10.00 uri v večnamenskem prostoru -branje knjige z ga. Zdenko Žigon(Lavričeva knjižnica)

26. tradicionalne letne športne igre v Strunjanu

V Strunjanu so dne 2.junija potekale 26. tradicionalne letne športne igre socialno varstvenih zavodov. Letos se jih je udeležilo preko 600 delavcev socialno varstvenih zavodov in domov za starejše, ki se družijo in v sproščenem vzdušju merijo v različnih športnih disciplinah.

Kot vsako leto smo se iger udeležili tudi delavci našega doma in z 4. medaljami v krosu ( zlata, dve srebrni, ter bronasta) dosegli lepe rezultate, ter skupno tretje mesto.

Slavnostna otvoritev prenovljenih in dograjenih prostorov

V sredo, 7.junija 2017 ob 15.00 uri smo slavnostno otvorili prenovljene in dograjene prostore. S svojo glasbo so nas razveselili in zabavali Primorski fantje.