Nabava, priprava in postrežba zdrave hrane za naše stanovalce, delavce in zunanje uporabnike je glavna naloga kuhinje DSO Ajdovščina. Zdrava hrana našega vipavskega okolja ohranja in nudi zadovoljstvo vsem za katere se pripravlja.
Glede na različne potrebe – diete, se pripravlja kalorično, biološko in hranilno polnovredno hrano. Obroki v samem Domu imajo primerno nasitno vrednost in so razporejeni skozi cel dan od zajtrka, malice, kosila, popoldanske malice do večerje. Jedilnik sestavljamo v sodelovanju z zdravstveno službo z namenom, da bi bila prehrana zdrava, uravnotežena in prilagojena starejšim osebam.
Sestava jedi upošteva tudi naše primorske prehranjevalne navade in tako daje še bolj domač občutek naše vipavske kuhinje.
Jedilnik je sestavljen za tekoči teden in je na voljo vsem našim uporabnikom. Pri pripravi jedi uporabljamo v veliki meri sveže sestavine zato so tudi naši jedilniki sezonsko obarvani.
Vodilo nas, ki pripravljamo hrano je spoštljiv odnos do hrane saj želimo, da bi vsem nam, ki jo pripravljamo in vsem tistim, ki jo uživajo služila kot vir zdravja in energije za naše življenjsko popotovanje.